fredag 24 augusti 2012

Det fantastiska blå




























Havet är underbart, den blå färgen på det djupa vattnet, den turkos när det är lite grundare!
Idag har vi gjort en resa som är ett minne för livet! Tänk att jag har fått bada på dessa underbara platser!
Och solbrännan tar ju definitivt inte skada av en dag på havet! Det svider lite på axlarna, det ska erkännas! Maken säger inget men han ser ut som en signalkräfta, även om han själv hävdar att han är chokladbrun!

När vi klev ut på balkongen i morse så kunde vi se båten på floden! Kl 10 var vi på plats och kaptenen mötte upp oss på bryggan!
Det var varmt även på havet, det vill jag lova! Så efter en stund stannade han till vid en liten vik där vi kunde gå i och bada! Vattnet var alldeles turkost och vackert!
Sen körde vi vidare, lite längre söderut! Vi hoppade av båten och simmade mot stranden! Där plockade vi vackra snäckor av olika slag!
När vi kom ombord på båten så hade kaptenen gjort i ordning lunch bestående av tomat, gurka och fetaost, vin och vatten!

En bit bort kunde vi skymta ett jättestort kryssningsfartyg! Eftersom det egentligen var fiske som var syftet med båtturen så var vi ju tvungna att se om vi fick napp! Men det var ingen av oss som hade tålamod med detta. Solen gassade och det enda man kunde tänka på var att bada! Så vi hoppade i det blå, det fantastiska blå! Och simmade runt som små sälar hur länge som helst! Vattnet är så salt att man bara flyter!

Sen var det dags för färd igen och nu åkte vi vidare till en annan underbar badvik! Där vi också flöt omkring en stund!

Ja dagen gick alldeles för fort! Och jag var på väg att kasta mig handlöst över båträcket när vi hade en bit kvar hem. Vattnet är så fantastiskt inbjudande att man inta kan låta bli!
Men kaptenen hade säkert andra planer för eftermiddagen så vi fick snällt gå av båten på samma ställe som vi hoppat på!
Vem vet, kanske blir det en färd till!

Vi kastade oss allihopa i poolen, som faktiskt var svalare än havet!



1 kommentar:

Fru Sederblad sa...

Vilken utflykt! Låter härligt!!